Brocante markt

Brocante markt
- 1 oktober 2023

Vandaag wil ik jullie meenemen op een reis naar een van mijn favoriete plekken: de brocante markt. Als brocanteur is het ontdekken van verborgen schatten en het koesteren van oude herinneringen mijn passie. En gisteren had ik het geluk om een markt te bezoeken die beladen was met historische vondsten en intrigerende curiosa.

De ochtend begon vroeg, terwijl de zon net opkwam en een zacht briesje door de bomen blies. Gewapend met mijn ouderwetse koffertje, begaf ik me naar de markt met een opwinding die alleen echte brocante liefhebbers kunnen begrijpen.

Bij aankomst werd ik meteen overspoeld door de sfeer van nostalgie die de markt omringde. Stalletjes met antieke meubelstukken, prachtige keramiek en glaswerk, oude boeken en unieke snuisterijen stonden op me te wachten. Mijn hart maakte een sprongetje van opwinding.

Mooie koffer op de brocante markt

Mijn eerste stop bracht me naar een kraampje vol met vintage koffers en reistassen. Daar vond ik een schitterende leren koffer. De eigenaar vertelde me dat deze koffer ooit toebehoorde aan een reiziger die de wereld verkende in de periode rond 1970. Ik kon niet anders dan deze bijzondere vondst aan mijn collectie toevoegen.

Lederen koffer
Lederen koffer

Schilderij

Terwijl ik verder wandelde, trok een prachtig ingelijst schilderij mijn aandacht. Het bleek een schilderij te zijn van de haven van Rotterdam, een vergeten kunstwerk, dat jarenlang op een zolder was opgeborgen. De diepe kleuren en fijne penseelstreken maakten me sprakeloos. Dit kunstwerk zal zeker een ereplaats in mijn winkel krijgen.

Schilderij haven Rotterdam
Schilderij haven Rotterdam

Ansichtkaarten

De volgende stop was bij een verzamelaar van vintage boeken. Daar stuitte ik op een stapel oude ansichtkaarten en brieven uit de vijftiger en zestiger jaren van de vorige eeuw. De verhalen en liefdesbetuigingen die in de brieven waren vastgelegd, grepen me bij de keel. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om ze te scheiden, dus nam ik de hele verzameling mee om hun verhalen te bewaren voor toekomstige generaties.

Ansichtkaarten in de winkel van Malle Peer
Ansichtkaarten in de winkel van Malle Peer

Antieke grammofoon

Mijn laatste vondst van de dag was een prachtige antieke grammofoon. Met zijn sierlijke houtsnijwerk en glanzende messing details was het een waar meesterwerk. Ik kon me alleen maar voorstellen hoeveel feesten en dansavonden deze grammofoon in het verleden had begeleid. Hij zal zeker een bijzondere plek in mijn winkel krijgen en hopelijk nog vele jaren muziek laten klinken.

Luidspreker
Luidspreker

De brocante markt was een ware schattenjacht en ik voel me bevoorrecht om deze bijzondere vondsten aan mijn collectie toe te voegen. Elk item heeft zijn eigen verhaal te vertellen en draagt bij aan de rijke geschiedenis van mijn winkel.

Dank jullie wel voor het meelezen met mijn avonturen op deze markt.

Blijf op de hoogte van mijn blog voor meer verhalen en ontdekkingen uit de wereld van brocante.

Tot de volgende keer, beste vrienden van Malle Peer’s Brocante!

Met nostalgische groeten,

Malle Peer

P.S. benieuwd waar de artikelen te vinden zijn in mijn webshop? Voor de liefhebbers heb ik alles even op een rij gezet.

Diverse ansichtkaarten

Antieke Marokkaanse hanglamp

Vintage viskoffer

Stokbroodsnijder

Oude koperen telefoon

Antieke vogelkooi

Houten speelgoed brandweerwagen

Luidspreker

Scroll naar boven