Citroën

Bulletin Citroën
- 11 juli 2023

Vandaag ben ik bij een verzamelaar van Citroën spullen geweest en heb ik daar de nodige artikelen gekocht voor de winkel.  In de verzameling bevonden zich vele bijzondere en waarschijnlijk ook kostbare spullen. Variërend van een borstbeeld in brons van Andre Citroën, een paar echte oldtimers, veel miniatuurmodellen van Citroen en heel veel tijdschriften en posters.

Citroën bulletin

Van deze verzamelaar heb ik 7 lijsten gekocht met daarin de voorpagina of covers van het Bulletin Citroën. De bulletins dateren uit de jaren 1920 – 1930 en zijn stuk voor stuk juweeltjes.

Bulletin Citroën was een tijdschrift dat vanaf de vroege jaren twintig door de Citroën fabriek werd uitgegeven in meerdere talen, voor dealers, pers, importeurs en andere belanghebbenden. Je komt ze af en toe nog wel eens tegen op Franse beurzen, maar zijn redelijk zeldzaam. Het is mooi verzorgd drukwerk, leuk om te lezen. Op de covers staan modellen zoals de Citroën B14 en de Citroën C4. Allemaal nog ver voor de tijd van de Traction Avant en de 2CV.

Het exemplaar helemaal rechts van het Bulletin Citroën is een speciale uitgave voor het Autosalon van 1928, gefotografeerd door René Jeandot en is waarschijnlijk uitgegeven in oktober 1928.

Het bulletin Citroën is een toonaangevende publicatie voor liefhebbers van het iconische Franse automerk Citroën. Dit bulletin biedt een schat aan informatie over de geschiedenis, modellen, technologie, evenementen en het laatste nieuws met betrekking tot Citroën. Hier zijn enkele wetenswaardigheden die je kunt vinden in het bulletin Citroën:

  1. Geschiedenis van Citroën: Het bulletin geeft uitgebreide inzichten in de rijke geschiedenis van Citroën, van de oprichting van het merk door André Citroën in 1919 tot de evolutie van de iconische modellen door de jaren heen.
  2. Modelbesprekingen: Citroën heeft door de jaren heen een indrukwekkende reeks modellen geproduceerd, van de legendarische 2CV tot de hedendaagse C3, C4, en C5 Aircross. Het bulletin biedt diepgaande recensies en vergelijkingen van deze modellen.
  3. Technologie en Innovatie: Citroën staat bekend om zijn baanbrekende technologieën en innovaties. Het bulletin behandelt de geavanceerde features en technologieën die in de nieuwste Citroën-modellen worden geïntegreerd, zoals de Hydropneumatische vering en de nieuwste veiligheidssystemen.
  4. Evenementen en Samenkomsten: Liefhebbers van Citroën kunnen in het bulletin informatie vinden over evenementen, bijeenkomsten, en clubactiviteiten waar ze gelijkgestemde enthousiastelingen kunnen ontmoeten en hun passie voor het merk kunnen delen.
  5. Restauratie- en Onderhoudstips: Voor degenen die graag sleutelen aan hun klassieke Citroëns, biedt het bulletin nuttige tips en gidsen voor restauratie en onderhoud.
  6. Het Laatste Nieuws: Het bulletin houdt lezers op de hoogte van het laatste nieuws over Citroën, waaronder nieuwe modellanceringen, updates in de autowereld en aankomende evenementen.
  7. Community en Interviews: Het bulletin bevat interviews met Citroën-enthousiastelingen, restaurateurs, en experts, waardoor lezers een dieper inzicht krijgen in de passie voor het merk en de Citroën-community.
  8. Fotogalerijen: Prachtige foto’s van klassieke en moderne Citroën-modellen sieren de pagina’s van het bulletin, waardoor lezers kunnen genieten van de visuele schoonheid van deze auto’s.

Het bulletin Citroën is een onmisbare bron voor iedereen die geïnteresseerd is in dit legendarische Franse automerk. Het biedt een schat aan informatie, verbindt Citroën-liefhebbers wereldwijd en viert de tijdloze stijl en innovatie die Citroën tot een icoon in de autowereld hebben gemaakt.

Citroën bulletins

Stuk voor stuk mooie stukjes Citroën geschiedenis voor de verzamelaar van Citroën memorabilia

Bulletin Citroën
Bulletin Citroën
Bulletin Citroën
Bulletin Citroën
Bulletin Citroën
Bulletin Citroën
Bulletin Citroën
Bulletin Citroën
Bulletin Citroën
Bulletin Citroën
Bulletin Citroën
Bulletin Citroën
Bulletin Citroën
Bulletin Citroën
Scroll naar boven