De veelzijdigheid van plantentafels

plantentafel nathalie
- 26 februari 2024

Planten zijn voor mij meer dan alleen levende wezens die zuurstof produceren en die microscopische kleine slechte deeltjes op hun bladeren binden. Het zijn namelijk ook prachtige decoratieve elementen in huis. Je kunt je interieur er een heel eigen karakter mee geven. Ik heb een passie voor planten, de verzorging ervan en eigenlijk alles wat met planten te maken heeft. En ik ben dol op plantentafels. Plantentafels zorgen ervoor dat je je planten op een mooie manier kunt presenteren. Ik kan het niet begrijpen als ik bij mensen op visite kom en ik zie dat ze geen planten in huis hebben. Ze zijn naar mijn idee een onmisbaar onderdeel in een eigen interieur, voor de luchtkwaliteit in huis en als decoratie.

Sinds ik bij Malle Peer werk, heb ik al diverse plantentafels voorbij zien komen. Geregeld worden er nieuwe plantentafels ingekocht. Soms zijn ze zo mooi of speciaal, dat ik ze het liefst zelf mee naar huis zou willen nemen. Maar mijn man ziet me aankomen met wéér een plantentafel. In de winkel en webshop van Malle Peer staan altijd plantentafels te koop. Op dit moment hebben we een aantal houten plantentafels staan, een messing plantentafeltje met weelderige krullen en gedetailleerde ornamenten en plantentafel in de kleur turquoise. Helemaal leuk!

Wat zijn plantentafels?

Plantentafels zijn, zoals de naam al doet vermoeden, tafels die speciaal zijn ontworpen om planten op te zetten en te tonen. Ze zijn er in verschillende vormen, maten en materialen. Dit zorgt voor een ruime keuze, zodat je er een uit kan zoeken die perfect past in jouw interieur. Of je nu op zoek bent naar een kleine plantentafel om een enkele plant te accentueren of naar een grotere plantentafel om een hele verzameling planten tentoon te stellen, er is voor elk wat wils. Een plantentafel zorgt er ook voor dat je een plant gemakkelijk de plaats kan geven die hij nodig heeft. Sommige planten hebben veel licht nodig en door een plantentafel bij het raam te zetten, creëer je de optimale omstandigheden voor de plant. Een andere plant gedijt beter bij wat minder licht en door het plaatsen van een plantentafel in een schaduwrijk hoekje, groeit de plant daar weer door het dak!

Soorten plantentafels

  • kleine plantentafeltjes zijn ideaal voor het plaatsen van een enkele plant. Ze kunnen worden geplaatst op bijzettafels, vensterbanken of zelfs op de grond, afhankelijk van de grootte en het ontwerp. Je hebt deze plantentafeltjes van rustiek en traditioneel tot minimalistisch en modern. En in iedere stijl. Je kunt hierdoor makkelijk iets vinden dat past bij de rest van je interieur.
  • hangende plantentafels zijn handig als je beperkte vloerruimte hebt, maar sowieso is dit een leuke en creatieve keuze. Deze tafels worden aan het plafond bevestigd en bieden een unieke en ruimtebesparende manier om je planten te presenteren. Ze zijn verkrijgbaar in diverse ontwerpen, van eenvoudige houten planken tot stijlvolle metalen constructies.
  • plantentafels met meerdere niveaus zijn ideaal voor degenen die graag meerdere planten willen tentoonstellen. Deze tafels bieden verschillende planken of niveaus waarop je planten van verschillende groottes en hoogtes kunt plaatsen. Er ontstaat hierdoor een speels en creatief geheel.
  • grote plantentafels zijn geweldig voor de plantenliefhebbers met een uitgebreide verzameling planten, zoals ik. Ik heb twee houten schragen in de kamer staan met hierop drie planken van steigerhout. Hierop heb ik een groot deel van mijn planten tentoongesteld. Voor plantenliefhebbers zijn grote plantentafels echt een must-have. Deze tafels zijn vaak voorzien van meerdere planken of compartimenten, waardoor je veel planten kunt huisvesten. Grote plantentafels vallen uiteraard goed op in een kamer en het ziet er creatief uit. Daarnaast bieden ze voldoende ruimte voor je groene vrienden.

Voordelen van plantentafels

Plantentafels helpen je om je planten georganiseerd te houden en ze op een overzichtelijke manier te presenteren. Een ander groot voordeel is dat ze ervoor zorgen dat de vloer vrij blijft en het creëert een opgeruimd huis. Met hun veelzijdige ontwerpen en materialen kunnen plantentafels een statement maken in elke kamer. Plantentafels dienen namelijk niet alleen als functionele opslagruimte voor je planten, maar ze voegen ook een decoratief element toe aan je interieur. Minstens zo belangrijk is het dat er een goede luchtstroming is om je planten heen. Dit bevordert de groei van de plant en de gezondheid ervan. Deze voordelen worden vaak onderschat, maar het maakt het voor iedereen gemakkelijker om prachtige planten te behouden en zelfs om ze te stekken. Dus ook al heb je niet zo’n groene vingers als je zou willen, de plaatsing van planten op een plantentafel laat het wel zo lijken!

Plantentafels zijn veelzijdige, creatieve en mooie toevoegingen aan je interieur. Of je nu op zoek bent naar een kleine plantentafel om een enkele plant te accentueren of naar een grote plantentafel om een uitgebreide verzameling planten tentoon te stellen, er is een overvloed aan opties om uit te kiezen. Met hun vermogen om ruimte te besparen, planten georganiseerd te houden en een decoratief statement te maken, zijn plantentafels een must-have voor elke plantenliefhebber. Dus waar wacht je nog op? Haal vandaag nog een plantentafel en geef je groene vrienden de aandacht die ze verdienen!

Controleer hier het actuele aanbod plantentafels in de webshop en winkel van Malle Peer in Baarle-Nassau.

Scroll naar boven