Een magische Kerst

kerst blog
- 10 december 2023

De perfecte kerstboom

De feestdagen naderen met rasse schreden en niets brengt zoveel warmte en gezelligheid als het versieren van je huis en het optuigen van de kerstboom. Terwijl ik normaal gesproken al mijn creativiteit inzet voor het decoreren van de prachtige winkel van Malle Peer, heb ik besloten om mijn eigen huis tijdens deze betoverende periode ook eens in kerstsferen onder te dompelen. Voor mij begint het feestseizoen met een speciale missie: het vinden van de perfecte kerstboom. Deze zoektocht is de eerste stap op weg naar het creëren van een betoverende kerstsfeer in mijn huis. Na het trotseren van de kou en het omarmen van de geur van vers gezaagde dennen, keer ik huiswaarts met mijn kerstboomtrofee. 

Kerst met vrienden en familie

Het opzetten van mijn kerstboom is als een feest vol gezelligheid. Ik plaats voorzichtig elke tak en wikkel sprankelende lichtjes om de boom heen, waardoor mijn huis langzaam verandert in een kerstwonderland. Als alle glinsterende ballen op hun plek hangen en de boom schittert, kan ik wel zeggen dat ik trots ben op het resultaat. Mijn huis straalt een warme en gezellige kerstsfeer uit. Nu, te midden van al deze versieringen, kan ik niet wachten om met familie en vrienden de komende kerstdagen door te brengen, omringd door de betoverende sfeer die mijn huis vult. De kerstcadeautjes heb ik eerder deze week al gehaald. Onder andere parfums van Chanel, Dior en Marc Jacobs, het boek ‘Ik beloof je dat ik honderd word’ van Peter R. De Vries en Royce de Vries en verwennerij van Rituals. 

De tafel zal feestelijk gedekt zijn, met een symfonie van kleuren en geuren die de warmte van kerst uitstraalt. Glanzend bestek, fonkelende glazen en sierlijke servetten creëren een uitnodigende atmosfeer voor vrienden en familie. Schalen gevuld met traditionele kerstlekkernijen prikkelen de zintuigen: sappige kalkoen, romige aardappelpuree, knapperige groenten en cranberrysaus die als een kunstwerk op het bord liggen. Het dessert, een betoverende afsluiting, bestaat uit decadente kerstgebakjes. Te midden van gelach en het rinkelen van glazen wordt deze tafel niet alleen een plek voor het delen van smaken, maar ook voor het koesteren van dierbare momenten tijdens de feestdagen. Dit wordt een magische Kerst!

Winterwonderland

De gedachte aan sneeuw tijdens deze dagen brengt een sprankelende opwinding met zich mee. Beeld je in: de wereld gehuld in een zachte witte deken, terwijl sneeuwvlokken uit de lucht dwarrelen. De straten transformeren in een sprookjesachtig tafereel, en elke hoek wordt een ansichtkaart waardig winterwonderland. De serene stilte die gepaard gaat met sneeuwval creëert een magische sfeer die perfect past bij het feestelijke seizoen. Kinderen die op een houten slee door de straten glijden. Oh, wat zou het prachtig zijn om wakker te worden op kerstochtend en de wereld bedekt te zien met een laagje poederachtige sneeuw. 

Inspiratie

Misschien heb je na het lezen van mijn artikel ook de smaak te pakken en zin om je huis in kerstsferen te brengen. In de winkel van Malle Peer wacht een schatkamer van kerstartikelen om ontdekt te worden. Voor mij voelt het als een speeltuin vol decoratieve mogelijkheden. De collectie vazen bij Malle Peer is bijvoorbeeld een ware lust voor het oog. Of je nu kiest voor glanzend keramiek of subtiel glaswerk, deze vazen zijn perfect om te vullen met wintergroene takken. Zo breng je eenvoudig wat kerstpracht in huis en een heerlijk frisse geur en een visueel feest voor het oog. Of je nu op zoek bent naar iets subtiels, elegants, speels of nostalgisch, bij Malle Peer vind je alles om je huis om te toveren tot een betoverend kersttafereel. Neem nu engelen, zo delicaat en vredig, zij zijn naar mijn mening ook een betoverend symbool dat onlosmakelijk verbonden is met Kerstmis. En prachtige schalen, perfect voor het creëren van mooi decor. Of je ze nu vult met glanzende kerstballen, dennenappels of andere feestelijke versieringen, ze voegen een extra vleugje gezelligheid toe aan je interieur. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Terwijl ik geniet van het naderende kerstfeest, wilde ik de vreugde van het creëren van een betoverende kerst in mijn eigen huis en winkel met je delen. Laat de kerstmagie beginnen en moge deze feestdagen gevuld zijn met warmte en vreugde. Prettige feestdagen! 

Met warme brocante groeten,

Malle Peer

Scroll naar boven