Franse keramische cigale

franse cicade vallauris
- 4 juli 2024

De cigale, oftewel cicade, is een iconisch symbool van de Provence in Zuid-Frankrijk. Deze insecten zijn beroemd om hun karakteristieke zomerse gezang, dat de warme maanden in de Provence aankondigt. Naast het geluid dat ze produceren staan cigales ook bekend als gelukssymbolen in de Franse cultuur. Ze worden vaak geassocieerd met de zon, zomer, en een zorgeloze levensstijl.

De populariteit van de Franse keramische cigale

In de afgelopen jaren zijn Franse keramische cigales steeds populairder geworden, zowel in Frankrijk als internationaal. Hun charmante uitstraling en culturele betekenis maken ze geliefd bij verzamelaars en interieurontwerpers. Vallauris, een stadje in de Provence, staat bekend om zijn hoogwaardige keramiekproductie en is de thuisbasis van enkele van de mooiste keramische cigales. Deze handgemaakte stukken zijn uniek en brengen een stukje Franse traditie en kunst in je huis.

Onze ontdekking op een idylisch brocantemarktje

Bij Malle Peer zijn we altijd op zoek naar unieke en betekenisvolle producten om aan ons assortiment toe te voegen. Tijdens een recente reis naar Zuid-Frankrijk kwamen we terecht op een idyllisch brocantemarktje. Tussen de antiek en curiosa ontdekten we een aantal prachtige keramische cigales. We waren meteen verliefd op de zorgvuldige ambacht en het rijke culturele erfgoed dat deze Franse keramische cigales laten zien, waardoor het niet lang duurde voordat we besloten deze keramische cigales aan ons assortiment toe te voegen, zodat ook jij kunt genieten van hun unieke ontwerp en waar ze voor staan als gelukssymbool.

Het proces van Vallauris

Zeer ervaren ambachtslieden die traditionele technieken combineren met artistieke expressie maken de keramische cigales van Vallauris. Het proces begint met zorgvuldig geselecteerde klei, waarna de klei wordt gevormd tot de herkenbare cicadevorm. Na het vormen worden de cigales gedroogd en vervolgens gebakken in een oven bij hoge temperaturen. Dit zorgt voor hun duurzaamheid en karakteristieke glans. Daarna worden ze met de hand beschilderd, vaak in levendige kleuren die de geest van de Provence weerspiegelen. Elk Franse keramische cigale is een uniek kunstwerk, met liefde en aandacht voor detail gemaakt.

Breng de Provence naar huis

Bij Malle Peer zijn we trots op onze collectie keramische cigales uit Vallauris. Deze betoverende decoraties zijn perfect voor iedereen die een stukje Franse charme in huis wil halen. Dus of je nu op zoek bent naar een unieke wanddecoratie, een bijzonder geschenk, of gewoon iets om je huis mee op te fleuren, onze cigales zijn een mooie toevoeging aan je interieur!

Kom langs in onze winkel en ontdek zelf de magie van de keramische cigales. Laat je meevoeren door hun verhaal en het vakmanschap die in elk stuk schuilt. Breng de zon, het geluk en de zorgeloze sfeer van de Provence naar je eigen huis met de cigales van Malle Peer.

De cigales vind je hier in onze webshop:
Franse cigale Vallauris

Scroll naar boven