LinkedIn

PTT veldtelefoon
- 2 december 2023

Carrièreswitch

Enkele weken geleden plaatste ik voor het eerst in lange tijd weer eens een blogartikel op LinkedIn. Dat was voor vele mensen uit mijn netwerk een behoorlijke verrassing, omdat vrijwel niemand mijn carrièreswitch had zien aankomen. Zeker niet omdat het contrast groot is tussen enerzijds de moderne hedendaagse wereld van de Cloud, snelle internetverbindingen en datacenters en anderzijds historische brocante artikelen.

De kracht van een sociaal netwerk

De reacties vanuit mijn netwerk op LinkedIn waren massaal en erg leuk. Veel mensen, die ik alweer een hele tijd niet had gesproken of waarmee ik geen contact had, meldden zich opnieuw. En natuurlijk wist ik wat de kracht van een sociaal netwerk inhield, maar het heeft me toch weer verbaasd. De eerste nieuwsgierige mensen heb ik al mogen ontvangen in de winkel van Malle Peer en ik heb het idee dat er nog veel meer zullen volgen, zeker als ze in de buurt zijn.

Leuke brocante artikelen

Wat voor mij helemaal een leuke bijkomstigheid is, is het feit dat diverse mensen zich hebben gemeld met bijzonder leuke brocante artikelen, die ze nog ergens op een zolder of in een schuurtje hadden staan. Vrijwel allemaal telecom gerelateerd. Zo mag ik in de komende weken een groot aantal bakelieten telefoontoestellen ophalen, een oude PTT centrale uit een pastorie van net na de Tweede Wereldoorlog, een oude telex, een fax, een antwoordapparaat en een frankeermachine.

Koperen telefoon
Koperen telefoon
PTT veldtelefoon
PTT veldtelefoon

Telecom

Stuk voor stuk leuke dingen om aan te bieden in de winkel van Malle Peer. Misschien kan ik binnenkort in de winkel wel een speciale hoek vrijmaken voor alle telecom gerelateerde spullen.

oude mijntelefoon
oude mijntelefoon
veldtelefoon
veldtelefoon (militair)

Uit alle hoeken en gaten

Leuk om te zien dat er na een simpel bericht op LinkedIn uit alle hoeken en gaten van Nederland en België nog leuke vintage en brocante spullen tevoorschijn komen. Op deze manier kan een stukje erfgoed bewaard blijven en recht worden gedaan en zullen spullen bij nieuwe ‘baasjes’ terecht komen, die het misschien wel weer doorgeven aan een volgende generatie.

Dankjewel aan alle connecties voor de “likes” op het artikel en dankjewel voor alle mooie reacties.

Met warme brocante telecom groeten,

Jos Beckers

Scroll naar boven