Oude spullen hergebruiken

Oude juskom
- 8 juni 2024

Als brocante handelaar weet je als geen ander dat oude spullen vaak een verhaal vertellen. Ze hebben karakter en een unieke uitstraling. Maar wist je dat veel van die spullen uit de keuken ook perfect kunnen dienen als plantenbakken? In plaats van alles naar de kringloopwinkel te brengen, kun je met een beetje fantasie een groene oase creëren in je huis. Bovendien is het goed voor het milieu en de omgeving. In dit blogartikel ontdek je hoe je je keukenspullen een tweede leven kunt geven door ze om te toveren tot prachtige plantenhouders.

Theekopjes en mokken

Heb je nog oude theekopjes of mokken die je niet meer gebruikt? Geef ze een nieuw doel! Vul ze met potgrond en plant er kleine vetplantjes, kruiden of cactussen in. De handvatten van de kopjes maken het gemakkelijk om ze op te hangen aan een rekje of aan de muur. Zo creëer je een speelse en groene touch in je keuken.

Oude zeef of vergiet

Een roestige zeef of vergiet hoeft niet meteen weggegooid te worden. Vul de gaatjes met aarde en plant er bijvoorbeeld hangplanten in. Hang de zeef aan het plafond of aan een haakje aan de muur. Het resultaat? Een unieke plantenhouder die je keuken een vintage uitstraling geeft.

oud vergiet
oud vergiet

Koffiepotten

Koffiepotten zijn ideaal om kruiden in te kweken. Vul ze met aarde en zaai je favoriete kruiden zoals basilicum, peterselie of munt. Plaats ze vervolgens op de vensterbank of plaats ze op een rekje of dienblad. Zo heb je altijd verse kruiden bij de hand tijdens het koken.

oude koffiepot
oude koffiepot

Oude dienbladen

Heb je nog een oud dienblad liggen? Geef het een nieuw leven door er kleine vetplantjes of succulenten op te plaatsen. Het dienblad vangt eventueel overtollig water op, waardoor je geen zorgen hoeft te maken over lekkages. Zet het dienblad op een tafel of vensterbank en geniet van je groene hoekje.

Broodtrommels en koektrommels

Broodtrommels en koektrommels kunnen dienen als mini-kasjes voor zaailingen. Plaats er een laagje aarde in en zaai je favoriete bloemen of groenten. Sluit de trommel en zet hem op een lichte plek. Na verloop van tijd kun je de zaailingen verpotten naar grotere potten of de tuin.

Met een beetje creativiteit en liefde voor oude spullen kun je je keuken omtoveren tot een groen paradijs. Dus voordat je alles naar de kringloopwinkel brengt, kijk eens goed rond in je keuken. Wie weet welke verborgen schatten je nog kunt hergebruiken voor je planten.

Heb je alle oude spullen al weggebracht naar de kringloper, geen nood, kom dan eens kijken in de winkel van Malle Peer in Baarle Nassau. Ik weet zeker dat wij volop spullen hebben, waarmee je iets leuks kunt creëren.

Scroll naar boven