The Predator

The Predator
- 15 september 2023

Deze week stond voor Malle Peer in het teken van de film “The Predator”. Eerlijk gezegd was de film mij totaal onbekend, totdat ik een verzamelaar tegen het lijf liep, die allerlei zaken met betrekking tot iconische films spaart. Bij een bezoek aan zijn huis vielen mij twee grote ijzeren personages op, die geheel bestonden uit auto- en motorfiets onderdelen.

Zelden heb ik zo veel kettingen, bougies, bouten, schroeven, moeren, remleidingen en plaatstaal in een zo’n mooi geheel gezien. Of je nu liefhebber bent van de film “The Predator” of niet, het valt niet te ontkennen dat de beelden uit die bewuste film bijzonder mooi zijn nagemaakt. Ze zien er bijna levensecht uit met hun 1,80 meter en bijna 200 kilogram ijzer.

Predator statues

Zoals gewoonlijk was het weer een hoop gesleur en gesjouw om ze in onze winkel te krijgen, maar het resultaat mag er weer zijn. Beide “Predator statues” staan op hun plaats. De eerste staat vooraan in de winkel en het lijkt wel of hij de winkel staat te bewaken. Het is met recht een echte blikvanger en de eerste mensen hebben al foto’s gemaakt, waarschijnlijk om op hun Facebook of Instagram te posten.

Ook te huur

Naast het feit dat de beelden uit de Predator te koop zijn, kunnen ze ook gehuurd worden. Dat kan zijn voor een themafeest, maar uiteraard ook voor een etalage tijdelijk aan te kleden met deze reusachtige beelden. Wij zorgen daarbij voor het vervoer, omdat we daar ondertussen de nodige ervaring in hebben opgebouwd.

Predator statue
Predator statue in de winkel van Malle Peer

Scrap Metal Art

De tweede staat achter in de winkel en ziet er wat mij betreft nog indrukwekkender uit dan de eerste. De term “Scrap Metal Art” is ook hier van toepassing. Duizenden verschillende onderdelen zijn verwerkt in deze indrukwekkende Predator figuur. Als je alleen al het aantal kettingen bekijkt waarvan het haar is gemaakt, dan is dat meer dan impressive voor deze “Metal Sculpture”.

Social Media

Liefhebbers van de film “The Predator” mogen uiteraard ten alle tijde een kijkje komen nemen bij ons in de winkel en een foto nemen. Mocht de foto gepost worden op social media dan wordt het gewaardeerd als de foto een hashtag #mallepeer en #predator meekrijgt.

The Predator
The Predator

Over de film “The Predator”

“The Predator” is een spannende sciencefiction-film die voor het eerst verscheen in 1987 en sindsdien heeft genoten van een legacy die zich uitstrekt over meerdere films, stripboeken en videogames. Geregisseerd door John McTiernan en geschreven door Jim en John Thomas, staat de film bekend om zijn mix van actie, spanning en buitenaardse elementen, die het tot een geliefde klassieker in het genre maken.

Het verhaal van “The Predator” begint wanneer een elite militaire eenheid, onder leiding van de stoïcijnse Major Alan “Dutch” Schaefer, wordt ingehuurd om een groep gijzelaars in het Latijns-Amerikaanse oerwoud te redden. Wat aanvankelijk lijkt op een routinemissie, neemt al snel een sinistere wending wanneer de soldaten geconfronteerd worden met een buitenaardse jager met geavanceerde technologie en een dodelijk instinct voor prooi.

De Predator zelf is een iconisch filmmonster geworden, met zijn unieke camouflagevermogen, thermische zichttechnologie en destructieve wapens. Deze buitenaardse jager jaagt op mensen voor sport, en de confrontaties tussen de soldaten en de Predator zorgen voor enkele van de meest gedenkwaardige en bloedstollende scènes in de filmgeschiedenis.

De film heeft een ensemblecast met acteurs als Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Bill Duke en Jesse Ventura, die elk hun eigen unieke persoonlijkheden en vaardigheden inbrengen in de strijd tegen de buitenaardse dreiging. De chemie tussen de acteurs draagt bij aan de aantrekkingskracht van de film.

“The Predator” is niet alleen een actiefilm, maar biedt ook ruimte voor thema’s zoals de menselijke overlevingsdrang, de grenzen van technologie en het idee van buitenaardse intelligentie. Het heeft ook een aantal vervolgen en spin-offs voortgebracht, waarbij het concept van de Predator en zijn confrontaties met menselijke prooien verder worden verkend.

Al met al is “The Predator” een tijdloze klassieker in het sciencefiction- en actiegenre, die nog steeds fans over de hele wereld weet te boeien en inspireren. Met zijn mix van spanning, actie en buitenaardse elementen blijft de film een onmisbaar stukje cinematografische geschiedenis en een bron van opwinding voor nieuwe generaties filmliefhebbers.

Scroll naar boven