Unieke borden met een verhaal

Kees van den Berg borden
- 8 juni 2024

De magie van Kees van den Berg

Vandaag neem ik je mee in de wereld van Kees van den Berg, een naam die staat voor authenticiteit en vakmanschap in de wereld van de antieke borden. Kees van den Berg is een gerenommeerde kunstenaar en ambachtsman, wiens passie voor keramiek en porselein zich vertaalt in een prachtige collectie handgemaakte borden. Elk stuk dat hij creëert, vertelt een uniek verhaal en straalt een ongeëvenaarde charme uit. Zijn werk is geliefd bij zowel verzamelaars als liefhebbers van brocante.

De creatie van elk bord

Elk bord dat uit de handen van Kees van den Berg komt, is een klein kunstwerk op zich. Het proces begint met het zorgvuldig selecteren van de juiste klei, gevolgd door het kneden en vormen van het materiaal tot een perfect bord. Vervolgens wordt het bord gedroogd en gebakken in een traditionele oven, wat resulteert in een stevige basis. Daarna begint het echte ambacht: het schilderen en glazuren.

Kees staat bekend om zijn gedetailleerde en kleurrijke ontwerpen. Hij haalt inspiratie uit de natuur, folklore en historische motieven, wat resulteert in borden die niet alleen functioneel zijn, maar ook als decoratieve stukken kunnen dienen.

Unieke en tijdloze borden

Wat de borden van Kees van den Berg zo bijzonder maakt, is hun tijdloze schoonheid en duurzaamheid. Elk bord is met de hand beschilderd en uniek, wat betekent dat er geen twee hetzelfde zijn. Dit maakt zijn werk zeer gewild en een waardevolle aanvulling op elk interieur. Of je nu een romantische, rustieke stijl hebt of juist een moderne inrichting, de borden van Kees voegen altijd een vleugje elegantie en historie toe. De bekendste serie bord van Kees van den Berg is de serie ‘Stille Momenten: Klassiek Hollandse Stillevens’. Deze serie is gecreëerd in de jaren ’80.

Perfect voor verzamelaars of als cadeau te geven

Voor de liefhebbers van brocante zijn de borden van Kees van den Berg een ware vondst. Ze passen perfect in elke verzameling antiek en zijn ideaal om tentoon te stellen. Daarnaast zijn ze ook een prachtig cadeau voor speciale gelegenheden. Denk aan een huwelijkscadeau, een jubileum of gewoon om iemand te verrassen met een uniek kunstwerk.

Genummerde borden

Een bijzonder aspect van de collectie van Kees van den Berg zijn de genummerde borden. In de serie ‘Stille Momenten: Klassiek Hollandse Stillevens’ is elk bord genummerd. Elk van deze serienummers is uniek en zorgvuldig met de hand aangebracht door de meester zelf. Dit nummer garandeert niet alleen de authenticiteit, maar verhoogt ook de verzamelwaarde van elk bord aanzienlijk.

De genummerde borden zijn geïnspireerd op zeldzame historische thema’s en bevatten complexe ontwerpen. Deze unieke stukken zijn een ware schat voor verzamelaars en bieden de perfecte kans om een stukje kunstgeschiedenis in huis te halen.

Of je nu een ervaren verzamelaar bent of net begint met het ontdekken van brocante, de borden van Kees van den Berg, en dan zeker die uit de serie ‘Stille Momenten: Klassiek Hollandse Stillevens’, zijn een investering die hun waarde door de jaren heen zullen behouden en vermeerderen.

Bezoek onze winkel

Wij nodigen je van harte uit om de collectie ‘Stille Momenten: Klassiek Hollandse Stillevens’ van Kees van den Berg in onze brocante winkel te ontdekken. Laat je betoveren door de prachtige ontwerpen en de unieke verhalen achter elk bord. Onze collectie borden wordt regelmatig aangevuld, dus houd de website in de gaten voor nieuwe aanwinsten of kom gezellig naar onze winkel in Baarle-Nassau.

Bekijk hier de exemplaren van de ‘Stille Momenten: Klassiek Hollandse Stillevens’ serie die wij in ons assortiment hebben:
Stilleven op de feestdis
Stilleven met schaakspel
Stilleven op de schoorsteenmantel
Ochtend stilleven
Stilleven met veldbloemen

Scroll naar boven