Verzamelaars

Verzamelaars zijn bij Malle Peer aan het goede adres. Of het nu gaat om speelgoedauto’s als Dinky Toys, ansichtkaarten, postzegels, munten of luciferdoosjes.

Met de regelmaat van de klok hebben wij unieke spulletjes in de winkel, waar menig verzamelaar van smult.

Oude radio’s

Malle Peer vindt het leuk om oude radio’s op te kopen tijdens zijn dagelijkse zoektocht naar bijzondere zaken, die het goed doen in de winkel. Radio’s uit de vorige eeuw, vaak nog voorzien van gloeilampen en buizen zijn gewilde verzamelobjecten.

Oude radio's

Naast de op deze pagina afgebeelde oude radio’s heeft Malle Peer in de winkel een nog grotere collectie.

Oude radio

 

Speelgoedauto’s

Malle Peer is zelf ook gek van modelauto’s, maar heeft geen specifieke voorkeur voor Dinky Toys, Märklin, Burago of andere merken modelauto’s. Malle Peer gaat meer op zijn gevoel af en koopt datgene wat hij mooi vindt. Niets zo mooi als een verzameling oude modelauto’s in de diverse vitrinekasten van de winkel.

Modelauto Chevrolet Corvette 1957

Chevrolet Corvette 1957

Modelauto Mercedes Benz 300S

Mercedes Benz 300S

Volvo PV544

Volvo PV444

Mercedes Benz SSKL Caracciola 1931

Mercedes Benz SSKL Caracciola 1931

Alfa Romeo 2300 Spider 1932

Alfa Romeo 2300 Spider 1932

Porsche 356B cabriolet 1961

Porsche 356B cabriolet 1961

 

Ansichtkaarten

Zo af en toe loopt Malle Peer tegen een verzameling ansichtkaarten aan, wanneer hij op zoek is naar mooie spulletjes voor de winkel. Niet alles is daarbij de moeite waard, maar als het gaat om een mooie verzameling ansichtkaarten dan kan hij dat zeker waarderen.

Onlangs hebben wij een schoenendoos vol oude ansichtkaarten “op de kop getikt”. Deze verzameling kenmerkt zich door het feit dat het enerzijds ansichtkaarten zijn, die door de verzamelaarster destijds zelf zijn gekocht en nooit zijn verstuurd. Maar aan de andere kant zijn het ansichtkaarten, die in de afgelopen 70 jaar, vaak op haar verzoek, naar haar zijn verstuurd.

Enkele voorbeelden van mooie ansichtkaarten zijn:

Ansichtkaart Wernhout 1966 voorzijde
zwart-wit

Een oude ansichtkaart van Wernhout, die is verstuurd op 17 juli 1966. Op de achterzijde nog de originele postzegels van destijds, inclusief boodschap aan de verzamelaarster.

Bloemencorso Zundert 1961
zwart-wit

Of een oude ansichtkaart uit 1961 van het bloemencorso in Zundert. De kaart is verstuurd op 25 juli 1961 en heeft aan de achterzijde nog 3 originele postzegels van 10 cent. De kaart is destijds naar het vakantieadres van de verzamelaar gestuurd.

In de collectie zitten ook ansichtkaarten in kleur, bijvoorbeeld een aantal van Parijs. Respectievelijk uit de jaren 1965, 1974 en 1983.

Luciferdoosjes

Ook luciferdoosjes mogen niet ontbreken voor de verzamelaars, die regelmatig een bezoek brengen aan de winkel van Malle Peer.

Verzameling luciferdoosjes

Wandbord met oude luciferdoosjes

Verzameling luciferdoosjes

En nog veel meer…..

Mocht de gelegenheid zich voordoen dan zullen we zeker zorgen voor interessante verzamelobjecten in onze winkel. Dat zouden suikerzakjes kunnen zijn, of Pokémonkaarten, of KLM huisjes, markclips, vintage houten tennisrackets of allerhande decoratieve objecten. Aan ons zal het niet liggen, wij vinden het leuk om verzamelaars te kunnen helpen bij het compleet maken of uitbreiden van hun verzamelingen.