Vintage olieblikken

vintage olieblik
- 12 april 2024

Het verzamelen van vintage olieblikken van oude merken is een populaire hobby onder verzamelaars van antieke en nostalgische voorwerpen. Vrijwel in elke brocante shop, antiekwinkel of kringloopwinkel kom je ze tegen. Naast een grote verscheidenheid aan olieblikken, lijkt er haast een evengrote diversiteit aan verzamelaars te zijn.

Verzamelaars kiezen er vaak voor om zich te specialiseren in een bepaald type blik of om een brede collectie van vintage blikken samen te stellen.

Vintage blikken van oude merken hebben vaak historische waarde, omdat ze een inkijkje bieden in de reclame, productie en consumptiepatronen van vervlogen tijden. Ze kunnen ook een nostalgische waarde hebben voor mensen die opgroeiden met deze merken of er een speciale band mee hebben.

Sommige olieblikken van oude merken zijn zeldzaam en moeilijk te vinden, wat de aantrekkingskracht vergroot voor de echte verzamelaar. De zeldzaamheid kan afhangen van de leeftijd van het blik, de populariteit van het merk, maar zeker ook de staat waarin het verkeert.

Vintage olieblikken
Vintage olieblikken

Er zijn veel verschillende soorten blikken beschikbaar, variërend van tabaksblikken tot blikken voor voedsel, dranken, schoonheidsproducten en meer.

De waarde van vintage of brocante blikken kan sterk variëren. Uiteindelijk bepaalt de liefhebber natuurlijk welke prijs hij er voor over heeft, afhankelijk van factoren zoals de zeldzaamheid, de staat van het blik en de historische betekenis. Sommige blikken kunnen een aanzienlijke waarde hebben, omdat ze in een uitstekende staat verkeren en een gewild verzamelobject zijn.

Het is niet altijd even makkelijk om de authenticiteit van vintage blikken te verifiëren, omdat er veel reproducties op de markt zijn. Vrijwel alle populaire blikken zijn wel nagemaakt en in een nieuwe vorm te koop aangeboden.

Verzamelaars van blikken

Er zijn online behoorlijk wat communities van verzamelaars van vintage blikken. Op deze manier kunnen verzamelaars hun collecties delen, informatie uitwisselen en blikken van elkaar kopen of met elkaar ruilen.

In de winkel van Malle Peer in Baarle-Nassau zorgen we er voor dat we altijd mooie historische blikken op voorraad hebben. Wij hebben een voorliefde voor alles wat oud en bijzonder is en daar horen de historische olieblikken wat ons betreft voor 100% bij.

oude olieblikken sfeerbeeld
Oude olieblikken sfeerbeeld

In de winkel van Malle Peer vindt u de volgende aan dit artikel gerelateerde artikelen:

Scroll naar boven